Brad Pitt

Detta inlägg kommer inte att handla om herr Pitt utan jag vill bara helt enkelt med den simpla rubriken befästa det faktum att han har en humorförmåga som få besitter. Tack. 

Så let's get down to business. Det kommer här följa en liten lista som i sig behandlar ett ämne som är totalt ointressant för alla, inte ens intressant för mig själv, MEN jag kommer, hör och häpna, försöka vara lite rolig under tiden. Ämnet är:

Elins fem bästa insikter idag:

1. Nick Caves musikaliska storhet kan endast med nöd och näppe beskrivas i ord. (Ok detta blev inte så humoristiskt, men det är jävligt sant.)

2. En vit(aktig) sjukhusfilt med brun text ser äldre ut än en blå sjukhusfilt med vit text. 

3. En blå sjukhusfilt med vit text ser fräschare ut än en gul(aktig) sjukhusfilt med blå text. (Naturligtvis.)

4. Min mamma kan mycket väl få fina komplimanger av sina manliga medarbetare, på jobbet, när inte hennes barn kan hålla koll på henne. (Detta hände in fact idag, hon är "fräsch". Visserligen tvekade han om han skulle säga det, men det beror förmodligen på att hon är hans chef. Dessutom sa han att det var trots allt hon fått gå igenom på sista tiden, vilket var fint. )

5. Brad Pitt är för jäkla rolig den karln. (Jaa, jag vet, men det kan inte sägas för mycket, dock kommer jag aldrig mer skriva det i min blogg. 

Nu en annan grej. 
Folk som bygger sina liv på pengar så till den milda grad att de skämmer bort sig själv tills man inte ser deras själ och hjärta för deras yta blänker så mycket och alla tio lyxbilar står ivägen. De som på ett helamerikaniserat sätt slänger pengar till höger och vänster på operationer i sina ansikten, smycken till löjliga priser och kanske tillochmed köper stackars exotiska djur att ha i burar i sina trädgårdar. Och sen de på lite lägre nivå som tycker det är deras mänskliga rättighet att få shoppa designerväskor eller plagg som de använder en gång. Och ungdomar som antingen slösar sina egna pengar eller ännu hellre sina föräldrars, äter mat ute varje kväll, köper lägenheter i Stockholms innerstad, för att det inte passar sig att bo billigare i förorten. 
Alla de som helt enkelt tänker mycket på sig själv och sitt eget liv och som i vissa fall älskar konsumtion och pengar tills det liknar besatthet. Och hela systemet bakom detta, välfärdssystemet och skyddsnäten. Kan ni förklara för mig varför jag inte kan få sjukpenning p.g.a att jag inte haft CSN så jag t.ex. kan betala hyran själv under tiden jag blir frisk från min leukemi.  

And now: I'm off to the Oscars!

Mamma does not fancy Lotta Engberg

Mami och Hani är här en sväng och visiterar mig, hihi. Hani sitter och hatar sin fysik B och mamma läser den förhatliga kvällspressen. Allas vår sommar-Ernst hade tydligen gjort förgiftad snaps och Obamas fru har upprört USA genom att visa sig i shorts och en kvinna var född med båda könen. Allt i samma underbara tidning. Jag jobbar aktivt med en kampanj för att få min far att sluta köpa kvällstidning varje dag. Journalistiken och värdet i artiklarna är på gråsuggenivå och jag tror ärligt talat att man blir mindre intelligent av att läsa't. Jag antar att jag alltid kommer vara en bokmänniska.


Elins topplista 23/8 över humor som gör henne glad (som om det finns humor som gör en ledsen?):

1. Mammas nya kille på p3
2. Funkytown på p3, allt med Kringlan och Josefin
3. Noel Fielding och Julian Baratt
4. MONTY PYTHON
5. Brad Pitt


Kolla in Haltaknekten.se!

Alla ni som är intresserade av fin, supercool konst och musik, kolla in www.haltaknekten.se!!!! Världens finaste sida!

Och jag saknar mina kompisar, kram på alla fina!

Många fina grejer

"The sanest days are mad". 

Som sig bör, det jag hör stämmer ej med vad jag gör. Men kör därför på ändå. 
Här kommer en liten svängom för er som tänkt den tanken som kanske fick er att tänka om. Listan kan göras lång och vi kan vända eller vrida, likna känslorna vid ord och starta bråk och orka strida, men vi gör på samma gång inget mer för att vi lider, samlar mod och hårda ord inför samma gamla strider men väl, allt vad tiden skrider finns det många som gör opp, öppna upp det du har inne och bär det utanpå din kropp. 

Places I would rather be



Foods!


Just nu är det ett program på tv om hur man äter rätt. Den glasögonprydda britten som lägger fram sin mat-beteende-teori får mig faktiskt riktigt övertygad. Han har många smarta tips. Hans tips är att äta när man är hungrig, äta det man vill, men att äta allt med måtta. Dessa saker ter sig självklara för mig och många andra men det är inte alltid man tänker på varför det är så givet. Och detta och många andra saker bidrar säkert till att man kan ha en knepig relation till mat ibland. Att äta när man är hungrig är bra för att om man inte gör det så lagrar kroppen fettet som den väl får i sig när man väl äter mycket lättare, den klänger fast vid det. Vilket är mycket ohälsosamt i längden även för någon med normala matvanor. Att äta regelbundet, när man är hungrig är nyckeln. 
Att äta det man vill handlar naturligtvis om att inte fresta sig själv. Sätter man upp förbud för sig själv är det lättare att trilla dit och klandra sig själv. Det är ju inte alltid man kan stå emot, mmhmmh, och det ska man inte heller! Men det främsta är nog ändå att bara äta tills man är mätt. Hemskt för alla er som lever efter devisen (som jag inte alls gillar) "men tänk på barnen i Afrika", men ibland blir det mat över! Man kan ju alltid skaffa gris som kan äta resterna. 
Jag tänker mycket på mat när jag ligger på sjukhus. Det blir det enda som händer på dagen, måltiderna, den enda rubbningen i "tristessen". Och eftersom maten här inte är tippetitipptopp så kompletterar jag mitt intresse med diverse kvalitativa matprogram på tv. Dessutom dyker det upp ideér och förslag till vad som förhoppningsvis blir mitt mathäfte. Jag försöker inte lära ut något här, utan mer samla mina egna tankar kring det jag just nu funderar på. 
Här kommer min personliga slutsats: Jag skulle just nu säga att jag har en osund fixering vid mat, i det att jag tänker på det mer än vad som är vanligt. Inte mitt ätande, eller mina tankar om mat utan det faktum att jag faktiskt kunde ägna mig åt annat än att dagdrömma. MEN den stora fördelen är att ju mer jag tänker på mat, desto nyttigare blir jag. Och desto mer övertygad blir jag om att matvanor och intelligens hänger ihop. Jag blir mer intresserad av att laga ordentlig mat och må bra av den mat jag äter. Vill äta mer närproducerat och utöka Rickys grönsaksodling på balkongen. Och framför allt! Bjuda mina vänner på god mat! Shiiiiit vad jag vältrar mig i vuxenpoäng nu. 


Roadmovie-filmgenre

Papi löser lite i mitt korsord, tänka sig vad han är klyftig ibland! Även om han hela dagen igår satt och frågade mig en massa och sa "men du brukar ju kunna". Saken är ju den att vi alla besitter OLIKA kunskaper och är lite olika allmänbildade. Det är intressant hur man skapar sin allmänbildning, den baseras ju helt på vad som kommer i våran väg. Vad vi råkar konversera om, vad vi ser på tv, löser i korsord eller hör om på radio etc. Men ändå använder man allmänbildning som ett brett begrepp som innefattar saker som "alla borde kunna". Nu går jag ju in på detaljer här och definierar allmänbildning som något jag nyttjar när jag löser korsord, mer än att alla vet hur en ekorre ser ut eller att ost tillhör mejeriavdelningen. Men ändå är allmänbildning ett större och mer användbart begrepp än "expertkunskaper". Jag använder ju inte mina "expertkunskaper" när jag löser korsord, då skulle man ju kanske lyckas med något temakryss eller någon bildgåta på sin höjd, men korsord bygger ju på att man kan mycket om allt. Det som ändå är mest intressant i detta är att tänka över hur mycket kunskap man ändå besitter, hur mycket man fått reda på under de åren man lärt och levt så långt. Och framför allt, hur ofta använder man den informationen? Kanske borde man tala mer om udda saker när man möter människor, våga vara lite speciell och häva ur sig "vet du hur en V-8 funkar?". Kan hända man sätter andra spår hos människor och får ett mycket mer intressant socialt ögonblick.


Martha Reeves and the Vandellas



Ey! Listen to Martha!

50/50-läsken!

Razz-nånting-nånting heter den och etiketten (och smaken för övrigt) bara skriker 80talsgroggvirke, läsken som smakar som Karamellpojkarnas 50/50 klubbor. Eller jaa, klubborna är godare, men läsken roligare. En lätt rökig bouqet med stark underton av lakrits men tydligare eftersmak av hallon. Väl bekomme i svenska hemmet till ostbågar perhaps, och på alla fejkade fjortisfester!!!
Just nu vill jag mest bara sitta och käka rökt korv och kolla på naturfilm, men tror jag ska spela lite sims först, så jag känner att jag gjort något nyttigt idag. Har fram tills nu bara vilat hela dagen. Och det tycker jag är rätt tråkigt om jag får säga det själv! Men så bir det när man är on le sjukhys och dom micklar med ens kropp dagen lång. Kommer snart kunna äta bättre iallafall när mina halsbränneliknande symptom ger med sig. 
Skrev på ett mail idag från Greenpeace till jordbruksministern, miljöministern (min kusins stiliga make!) och statsministern angående utarmningen av havsmiljöerna och det faktum att man måste gå så långt att Greenpeace fysiskt, på egen hand måste släppa stenblock till botten för att förhindra bottentrålning. Man blir mer påverkad än man tror av att kolla på Coastwatch och andra liknande skitprogram där man kan se folk som tjuvfiskar eller bara helt enkelt fiskar upp fisk som är för liten. Arter dör ut snabbare än man tror, om man fiskar upp dom innan dom hunnit etablera sig och växa till sig. Many greedy people in world i say, many greedy, ignorant people, ja!

And now: I'm off to see dinodokumentär med papi

Elin publicerar kokbok?!

"Nu ska Elin sova och vara snäll för det vet ju Elin att nu är det kväll", det är frekkin natt och jag sover inte. Som jag försökt, men icke. Så jag gör som varje barn gör, väcker mamma och säger "jag kan inte sova" sen säger jag det som (förhoppningsvis) inte alla barn säger: "är det ok om jag slår på datorn en sväng?"
Jag har nu kollat upp vad det skulle kosta att trycka en egen bok, eftersom jag på sistone tänkt så mycket på mat att jag börjat komma på vad som endast kan liknas vid egna recept. Dock är dom ju fortfarande obeprövade då jag inte är hemma och lagar min egen mat, men tids nog, tids nog! Har redan en handfull recept som mycket möjligt kan platsa i alla edra kök! Herregud, gillar man mat så gillar man mat och så är det med den saken. 
Så I will keep you posted om hur skrivandet tar sig och kan även försäkra om att "Snäll Laksoska mathäftet", som det kommer heta, kommer myllra av härliga färgbilder av ypperlig kvalité då jag idag införskaffat en alldeles egen första digikamera!

Tillbaka av hästryggen

Kämpar på igen i Uppsala, men det bir fiiiint, ska ni se. Har piggnat till lite idag och funderar på att ta hit målargrejerna. Har lite att sticka ockå givetvis så det är bra nu när jag börjar orka mer. Väntar också på att Hairy Bikers ska dyka på på nian igen, hihi. Och blir glad av de fina lokalvårdarna. 

Kirppis!

Ibland kastar livet runt med oss lite och delar oss lite udda givar. Och när det blir så är det viktigaste att tänka att det faktiskt bara är ytterligare en sak som händer oss. Men med perspektiv och insikt kan det efter ett tag skrämma oss. Men när man är mitt uppe i det är det bara något som händer, det är nuet, tills man har det bakom sig. När det är dags för nästa giv. I ditt liv (HAHA).

Idag gjorde vi fina loppisfynd som sig bör på sommaren. 

And now: I'm off to paj and släktpartaj. 

RSS 2.0